Een ontmoeting tussen woord en beeld.

Boek Breath
Kunstboek Breath

Katrin Dekoninck is een all-round kunstenares die de mens in al zijn eerlijkheid en eenzaamheid weergeeft. Op een indringende manier beroert ze de toeschouwer in verschillende disciplines. Hoewel de nadruk in dit boek ligt op haar levensgrote sculpturen in klei is zij ook vaardig in tekenen, schilderen en handgemaakte animaties. Haar technische sterkte zorgt er voor dat haar beelden ademen. Sereen en met eenvoud geeft ze gestalte aan de zoekende mens waarbij thema’s als identiteit en de verglijdende tijd onlosmakelijk verbonden worden met de poëzie van Steven Van Der Heyden.

Hij tracht met woorden de deur op een kier te zetten op weg naar dialoog en verankering. Zijn gedichten schreef hij in interactie met de beelden van Katrin. Ze vormen zijn inspiratiebron. Samen zorgen ze voor een ontmoeting in woord en beeld.

Alles werd sfeervol in beeld gebracht door fotograaf Stef De Belder.

Titel: Breath
Ondertitel: Een ontmoeting tussen woord en beeld
Verkoopprijs: € 24,95
ISBN:978-90-5856-573-0

Boek Breath
Cover Breath

Een uitgave van stichting Kunstboek
Sculpturen/creaties: Katrin Dekoninck
Poëzie/reflecties: Steven Van Der Heyden
Fotografie: Stef De Belder

Het boek werd voorgesteld aan het publiek midden januari 2019 in Gallerij Dessers te Leuven. Er was eveneens een tentoonstelling van Katrins werk.

 

An encounter between word and sculpture.

Boek Breath
Kunstboek Breath

Katrin Dekoninck is an all-round artist who poignantly reveals humanity in all his facets. Although skilled in the arts of drawing, painting and hand-made animation, in this publication Katrin puts the spotlight on clay sculptures which in all serenity and simplicity are "infused with breath".

Steven Van Der Heyden attempts to use words to paint a picture of his internal world of thought. To him these are expressions of creative capacity. Emerging out of interaction with Katrin's sculptures, his poetry seeks to open a door towards dialogue and anchoring.

Together both artists create an inseparable connection between themes such as "loneliness" and "transience".

The meeting has been beautifully captured by photographer Stef De Belder.

Title: Breath
Subtitle: Een ontmoeting tussen woord en beeld
Price: € 24,95
ISBN:978-90-5856-573-0

Boek Breath
Cover Breath

Published by stichting Kunstboek
Sculptures/creations: Katrin Dekoninck
Poetry/reflections: Steven Van Der Heyden
Photography: Stef De Belder

The book was released to the public mid januari 2018 at Gallery Dessers in Leuven. There also was an exposition of Katrin's work.

You can order the book by filling in and sending the flyer by mail or just send an e-mail to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deposit the amount of € 24,95 + € 6,00 shipping costs to bank account BE62 0018 1765 0361. Once payed, the book will be send to you.