Boek Tot ze koud is
Steven | Luc (foto Ine Martens)

Een wonderbaarlijke bundel

Luc C. Martens
Steven Van Der Heyden

Stellen de duo-bundel voor

TOT ZE KOUD IS

In deze bundel gaan de twee dichters met hun eigen complementaire poetica een duet aan om jeugdige, onbezonnen, verloren en verdorven liefdes te bezingen.

Delphine Lecompte - Vlaamse dichteres, winnaar van oa. de"C. Buddingh’-prijs".

Er is iets wonderlijks aan de hand met deze bundel: de sensuele muzikale gedichten van Luc C. Martens vloeien moeiteloos over in de spirituele sinistere gedichten van Steven Van Der Heyden. Steven is de donkere versie van Luc. Of Luc is de frivolere versie van Steven. Maar lees je de gedichten door elkaar dan werken ze ook. De beelden zijn sterk en grillig, de taal is spannend en gespeend van alle clichés. Twee beloftevolle dichters hebben een opmerkelijke, originele, ijzersterke bundel in elkaar gebokst. Kudos to both, om het op zijn West-Vlaams te zeggen!

Yves T’Sjoen - hoogleraar moderne Nederlandse literatuur UGent.

Het samenspel van stemmen in de kunst en wereld is intrigerend. In de muziek en in de lyriek bestaan beroemde voorbeelden van polyfonie. Luc C. Martens en Steven Van Der Heyden kiezen in Tot ze koud is voor een (veel)stemmig en intrigerend duet waarin persoonlijke lyrische stemmen op een elkaar verrijkende manier interageren, met elkaar in dialoog treden, over de verhouding van het ik tot de vrouw en de (on)voorspelbare kronkelwegen van de liefde.

Titel: Tot ze koud is
Auteurs: Steven Van Der Heyden en Luc Martens
Verkoopprijs: € 17
ISBN: 978 94 93138 08 7

Een uitgave van uitgeverij P.

Het boek werd voorgesteld aan het publiek op zaterdag 01 februari 2020 te Deinze in het Mudel en op donderdag 27 februari te Herzele in de Wattenfabriek.