Filigraan
Filigraan

Thema's als gouddraden vervlochten

Antoon Van den Braembussche - dichter en filosoof.

In deze diepgaande, filigraanachtig opgebouwde bundel komen een aantal thema’s aan de orde, die als gouddraden met en in elkaar vervlochten zijn. Zo vormen de kwetsbaarheid en de fragmentering van het individu, de onmogelijkheid om de Ander werkelijk te ontmoeten, de vervreemding en de zelfvervreemding van het individu, de onontkoombaarheid van het verleden steeds terugkerende thema’s. 

Bart Stouten - presentator KLARA.

Steven is de meester van een eenvoud met doortrapte valluiken waarin het verborgene verschijnt. Hij beitelt met fijne ritmes en een verrassend mooie taalmelodie. Als een vakman pakt hij vertrouwde ideeën op en fileert ze tot vluchtlijnen om natuurbeelden te piloteren naar een poëzie met tellurische knotwilg-kracht. Steven is een nieuwe stem die zeker blijven zal.

Ann Van Dessel - dichter & schrijfcoach

Met scherp observerende pen gaat Steven op zoek naar de diepere lagen in zichzelf en herschikt in rijke beeldtaal ingeslepen patronen. De natuur, die vaak optreedt in zijn poëzie, houdt dit graafwerk sereen. Wat opgedolven wordt, filtert hij meedogenloos en kijkt de eigen sterfelijkheid in de ogen. Dit is poëzie om traag te bewandelen.

Titel: Filigraan
Auteurs: Steven Van Der Heyden
Verkoopprijs: € 18
ISBN: 978-94-93138-99-5

Een uitgave van uitgeverij P.

Het boek werd voorgesteld aan het publiek op 23 februari 2023 in de "Wattenfabriek" in Herzele.