De Rode Avond – Radio Tequila

Donderdag 15 februari komt er een Poëtische Klimaatrode Avond. Want dan is klimaatdichter Steven Van Der Heyden te gast bij Nikki en Rob.
 
Radio Taquila 02Steven probeert met zijn gedichten de horizon te verlengen en de bodem uit de dagen te halen.
Gedichten van hem verschenen in diverse tijdschriften waaronder Het Liegend Konijn, Het Gezeefde Gedicht, De Revisor, Meander, De schaal van Digther en Ballustrada. Steven is klimaatdichter, lid van het collectief Obsidiaan, redactielid van het e-zine Roer.me en co-redacteur van uitgeverij Archipel. In februari 2020 debuteerde hij bij Uitgeverij P met de duo-bundel ‘Tot ze koud is’ , samen met Deinzenaar Luc C. Martens (die ook al bij ons te gast was). Intussen verscheen bij dezelfde uitgeverij zijn eerste solo bundel “Filigraan”.
 
In 2017 was hij deelnemend dichter aan het internationale kunstenfestival Watou. In 2018 werd hij genomineerd voor de Melopee poëzieprijs. Hij werd de winnaar van de Rob de Vos prijs 2023. En onlangs, op gedichtendag 2024 werd hij aangesteld als stadsdichter van Roeselare voor een periode van 2 jaar.Radio Taquila
 
Stem donderdag om 20u af op Radio Tequila voor een mooie en interessante mix van poëzie, muziek en een praatje over het klimaat. Je kan terecht op FM 106.2 (in Deinze), FM 107.8 (in Aalter) of online op www.radiotequila.be (in Roeselare en de rest van de wereld!)
Zoals steeds kan je het programma na de uitzending nog herbeluisteren op de website van Radio Tequila via de knop "Tequila Gemist".