De schaduw van Morandi – Antoon Van den Braembussche

12 November 2022 in jeugdherberg DE SNUFFEL (Ezelstraat, 42 8000 Brugge).

Op 12 November 2022 stelt Antoon Van den Braembussche vanaf 16 uur  in  Brugge zijn nieuwe en achtste dichtbundel voor, De schaduw van Morandi. De vorige bundel, Alles komt terug (Leuven, Uitgeverij P, 2019; tweede druk: 2020) werd in talrijke recensies warm onthaald. Zie: https://www.uitgeverijp.be/product/alles-komt-terug/

De prachtige uitgave van deze bundel wordt opnieuw verzorgd door Leo Peeraer van Uitgeverij P. De bundel zal deskundig worden ingeleid door collega dichter, ir. architect en Em. Prof. Richard Foqué.

In de bundel gaat de dichter een gesprek aan met de beeldende kunst. Hierbij dringt hij door in de raadselachtigheid van alledaagse voorwerpen (Morandi) en de wijze waarop een hand het onzegbare lijden van corona evoceert (Sofie Muller). De bundel opent met een memorabele coronacyclus en eindigt met Paul Celan en de traumatische herinnering aan de Holocaust. In het voorbijgaan passeren “Liefde in tijden van corona”, “Beeldgedichten”, “Moments de grâce” en “Paradoxen”, cycli waarin tederheid en het sublieme een onverwacht huwelijk aangaan.

Het programma van de voorstelling, steeds ingeleid door Roger Nupie:

  • Tijd: Za 12/11/2022 om 16 uur. Receptie en signeersessie achteraf.
  • Introductie bundel: Richard Foqué
  • Collega-auteurs Wim Vandeleene, Steven Van Der Heyden, Frederik Lucien De Laere lezen twee gedichten uit de bundel en twee eigen gedichten voor!
  • Antoon leest enkele gedichten voor
  • Muzikale intermezzi: Osama Abdulrasol (internationaal bekend wegens zijn magisch spel op de qanun of schootharp).
  • Leo Peeraer overhandigt de eerste exemplaren aan de auteur en aan beeldend kunstenares Sofie Muller, van wie een beklijvend kunstwerk (“Souviens-toi”) de cover siert.

Aan wie graag aanwezig wil zijn, wordt gevraagd om een mailtje te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij reserveren dan graag in het gastenboek een plek en een jeton (drank) bij aankoop van de bundel.