Roer.land

obsidiaan
Obsidiaan is een schrijfcollectief met vlijmscherpe pen die zintuigen prikkelt en woorden wil slijpen tot kunst, een open labo met teksten die beperkingen en grenzen daadwerkelijk opheffen, met inkt die licht absorbeert en weer vrijgeeft.

roer.png
Roer.land 
Collectief Obsidiaan heeft sinds kort al zijn activiteiten en projecten op één platform samengebracht: www.roer.land

Roer werpt zich ook op als online literair tijdschrift in wording. Iedereen kan niet eerder gepubliceerde gedichten insturen of bundels ter recensie voorleggen. Maar dat is niet alles! Roer staat als poëzieplatform open voor alles wat grenzen verlegt. Niet alleen voor gedichten dus, maar ook voor muziek, graphic poems, fotografie en diverse cross-overs.

Bijdragen

Alles is met alles verbonden - In gesprek met Ann Van Dessel

Woestijnzucht - Inleiding bij de bundelvoorstelling

Huis van de dichter - in gesprek met Lieve Desmet

Van spreken ben ik het schrale sacrament - in gesprek met Erwin Mortier

De microfoon verplaatst een liefde - Steven Van Der Heyden luistert naar Bart Stouten

Beschermvrouwe van de verschoppelingen - Steven Van Der Heyden luistert naar Delphine Lecompte

Onze handen

37 - Gruis

 

 

Bij de 27 nieuwe namen op de auteurslijst

Auteurslezingen.be

Op zoek naar een bijzondere auteur voor een lezing? Ik ben als auteurs recent opgenomen op de auteurslijst en kan nu gesubsidieerde lezingen geven.

Scholen, bibliotheken, sociale, culturele of maatschappelijke organisaties die een auteurslezing organiseren met een van deze auteurs, krijgen via www.auteurslezingen.be 100 euro korting op het auteurshonorarium.

auteurs poëzie slam

De aankondiging van de nieuwe namen 2020.

Meer info

Boek Tot ze koud is
Steven | Luc (foto Ine Martens)

Een wonderbaarlijke bundel

Luc C. Martens
Steven Van Der Heyden

Stellen de duo-bundel voor

TOT ZE KOUD IS

In deze bundel gaan de twee dichters met hun eigen complementaire poetica een duet aan om jeugdige, onbezonnen, verloren en verdorven liefdes te bezingen.

Delphine Lecompte - Vlaamse dichteres, winnaar van oa. de"C. Buddingh’-prijs".

Er is iets wonderlijks aan de hand met deze bundel: de sensuele muzikale gedichten van Luc C. Martens vloeien moeiteloos over in de spirituele sinistere gedichten van Steven Van Der Heyden. Steven is de donkere versie van Luc. Of Luc is de frivolere versie van Steven. Maar lees je de gedichten door elkaar dan werken ze ook. De beelden zijn sterk en grillig, de taal is spannend en gespeend van alle clichés. Twee beloftevolle dichters hebben een opmerkelijke, originele, ijzersterke bundel in elkaar gebokst. Kudos to both, om het op zijn West-Vlaams te zeggen!

Yves T’Sjoen - hoogleraar moderne Nederlandse literatuur UGent.

Het samenspel van stemmen in de kunst en wereld is intrigerend. In de muziek en in de lyriek bestaan beroemde voorbeelden van polyfonie. Luc C. Martens en Steven Van Der Heyden kiezen in Tot ze koud is voor een (veel)stemmig en intrigerend duet waarin persoonlijke lyrische stemmen op een elkaar verrijkende manier interageren, met elkaar in dialoog treden, over de verhouding van het ik tot de vrouw en de (on)voorspelbare kronkelwegen van de liefde.

Titel: Tot ze koud is
Auteurs: Steven Van Der Heyden en Luc Martens
Verkoopprijs: € 17
ISBN: 978 94 93138 08 7

Een uitgave van uitgeverij P.

Het boek werd voorgesteld aan het publiek op zaterdag 01 februari 2020 te Deinze in het Mudel en op donderdag 27 februari te Herzele in de Wattenfabriek.

Een ontmoeting tussen woord en beeld.

Boek Breath
Kunstboek Breath

Katrin Dekoninck is een all-round kunstenares die de mens in al zijn eerlijkheid en eenzaamheid weergeeft. Op een indringende manier beroert ze de toeschouwer in verschillende disciplines. Hoewel de nadruk in dit boek ligt op haar levensgrote sculpturen in klei is zij ook vaardig in tekenen, schilderen en handgemaakte animaties. Haar technische sterkte zorgt er voor dat haar beelden ademen. Sereen en met eenvoud geeft ze gestalte aan de zoekende mens waarbij thema’s als identiteit en de verglijdende tijd onlosmakelijk verbonden worden met de poëzie van Steven Van Der Heyden.

Hij tracht met woorden de deur op een kier te zetten op weg naar dialoog en verankering. Zijn gedichten schreef hij in interactie met de beelden van Katrin. Ze vormen zijn inspiratiebron. Samen zorgen ze voor een ontmoeting in woord en beeld.

Alles werd sfeervol in beeld gebracht door fotograaf Stef De Belder.

Titel: Breath
Ondertitel: Een ontmoeting tussen woord en beeld
Verkoopprijs: € 24,95
ISBN:978-90-5856-573-0

Boek Breath
Cover Breath

Een uitgave van stichting Kunstboek
Sculpturen/creaties: Katrin Dekoninck
Poëzie/reflecties: Steven Van Der Heyden
Fotografie: Stef De Belder

Het boek werd voorgesteld aan het publiek midden januari 2019 in Gallerij Dessers te Leuven. Er was eveneens een tentoonstelling van Katrins werk.

 

An encounter between word and sculpture.

Boek Breath
Kunstboek Breath

Katrin Dekoninck is an all-round artist who poignantly reveals humanity in all his facets. Although skilled in the arts of drawing, painting and hand-made animation, in this publication Katrin puts the spotlight on clay sculptures which in all serenity and simplicity are "infused with breath".

Steven Van Der Heyden attempts to use words to paint a picture of his internal world of thought. To him these are expressions of creative capacity. Emerging out of interaction with Katrin's sculptures, his poetry seeks to open a door towards dialogue and anchoring.

Together both artists create an inseparable connection between themes such as "loneliness" and "transience".

The meeting has been beautifully captured by photographer Stef De Belder.

Title: Breath
Subtitle: Een ontmoeting tussen woord en beeld
Price: € 24,95
ISBN:978-90-5856-573-0

Boek Breath
Cover Breath

Published by stichting Kunstboek
Sculptures/creations: Katrin Dekoninck
Poetry/reflections: Steven Van Der Heyden
Photography: Stef De Belder

The book was released to the public mid januari 2018 at Gallery Dessers in Leuven. There also was an exposition of Katrin's work.

You can order the book by filling in and sending the flyer by mail or just send an e-mail to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deposit the amount of € 24,95 + € 6,00 shipping costs to bank account BE62 0018 1765 0361. Once payed, the book will be send to you.

 

Geïllustreerd door Tania Verhelst

01-punt illustratie.jpg02-punt illustratie.jpg03-punt illustratie.jpg04-punt illustratie.jpg05-punt illustratie.jpg06-punt illustratie.jpg07-punt illustratie.jpg

Wie meer puntgedichten van mij wil ontdekken kan snuisteren op ééntweepowezie.